postkodslott

Tack, PostkodLotteriet och du som köper lotter!

Sedan 2012 är Hungerprojektet förmånstagare till PostkodLotteriet. Genom att prenumerera på PostkodLotteriets lotter bidrar du alltså med pengar till Hungerprojektet. 2014 blev det 5 miljoner kronor!

”Vi är mycket glada och stolta över att få vara med som förmånstagare till Svenska PostkodLotteriet. Samarbetet innebär att vi både kan utöka våra program och få mer synlighet för vår verksamhet. Vi är helt beroende av investeringar, som vi kallar våra bidrag, från privatpersoner, företag, stiftelser och organisationer. Tack vare PostkodLotteriet kan vi göra ännu mer för våra partners som arbetar med att avskaffa sin hunger och fattigdom varje dag”, säger Carl-Diedric Hamilton, styrelseordförande i Hungerprojektet.

Överskottet gör gott

Svenska PostkodLotteriet genererar pengar till de organisationer som är förmånstagare i lotteriet genom att skänka hela överskottet till dem. Med överskott menas den summa som återstår av omsättningen efter att nödvändiga kostnader som lottvinster, driftskostnader och licensavgifter är betalda. 2014 delade Svenska PostkodLotteriet ut 1 109 606 974 kronor. Resultatet är det starkaste sedan starten 2005 och är den största privata donationen i Sverige som har gjorts vid ett och samma tillfälle.

Läs mer om PostkodLotteriet här >