Lediga uppdrag

 

Praktikant sökes till Göteborg våren 2018

Vi söker en praktikant till kontoret i Göteborg som kan hjälpa oss med vår externa kommunikation under våren, med fokus på digital kommunikation. Med stöd av vår kommunikatör kommer du att få arbeta med allt från att skapa innehåll till sociala medier till att skriva underlag för nyheter och pressmeddelanden. Du får även vara delaktig i planering och utförande av olika digitala kampanjer. Hos oss kommer du få en bra inblick i hur det är att arbeta som kommunikatör in-house.

Vi söker främst en person som har/går relevant utbildning eller har erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring. Du bör ha ett stort intresse för omvärlds- och utvecklingsfrågor. Du är ambitiös, kreativ, strukturerad och klarar av ett högt tempo och självständigt arbete. Du en duktig skribent med förmågan att skriva professionellt och engagerande, både på svenska och engelska. Du är en van användare av sociala medier (främst Facebook och Instagram). Praktiken är oavlönad, så vi ser gärna att du kan tillgodoräkna dig tiden hos oss genom utbildning eller liknande. Vi ser helst att du praktiserar en hel termin.

Rekrytering sker löpande, med sista ansökningsdatum 15 november. För att söka praktikplatsen, maila CV och personligt brev  till ylva.predan@hungerprojektet.se.

Välkommen med din ansökan!

 

Praktikanter sökes till Stockholm våren 2018

Vi söker två personer som vill bli en del av vårt team på Hungerprojektets kontor i Stockholm. Den ena praktikplatsen har fokus på projektledning och insamling mot företag och den andra fokus på påverkan och institutionell insamling. Vi söker dig som är flexibel, har vana att vara självgående och arbeta självständigt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Informations- och påverkansinsatser, bl.a, anordna seminarier,ansökningar och sammanställa information.
 • Delta i arbetet med projektrapportering och projektplanering för projekt i Hungerprojektets programländer.
 • Delta och representera Hungerprojektet vid externa möten och seminarier.
 • Delta i arbetet med olika insamlingsaktiviteter och event

Meriterande kompetens/erfarenhet:

 • Tidigare erfarenhet av insamling
 • Vana av att driva projekt

Önskvärd kompetens/erfarenheter

 • Kunskap om utvecklingsfrågor
 • Studier i internationella relationer, global utveckling, eller liknande.
 • Vana att driva projekt, sammanställa information och skriva rapporter
 • Förmåga att skapa kontakt och nätverka med externa aktörer
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska och engelska

Vi försöker att möjliggöra så stor valfrihet som möjligt bland aktiviteter för praktikanter, dvs att var och en som har en idé ska få möjlighet och stöd att genomdriva denna. I takt med att vi växer behöver vi ibland ansamla de resurser vi har och rikta insatserna. Du som praktikant sätter tillsammans med din handledare upp mål och fokusuppgifter för din praktikperiod.

Vårt mål är att alla praktikanter ska ha förstått hur vi arbetar, vår metod och hur organisationen fungerar inklusive vårt förhållningssätt. Vi vill gärna att du som praktikant ska känna dig delaktig och att du genom din praktik hos oss utvecklats och känner att du gjort skillnad.

Rekryteringen sker löpande med sista ansökningsdatum 15 november. Skicka ansökan till malin.flemstrom@hungerprojektet.se.

Välkommen med din ansökan!

 

För löpande uppdateringar om lediga tjänster – följ oss på LinkedIn