Årets julgåva innehåller allt

 

Jag vill ge julgåva!

 
 
 
 
 
 

Hos oss behöver du inte välja!

I åtta afrikanska programländer jobbar Hungerprojektet med epicenterstrategin. Lokalbefolkningen i ett kluster av 10-15 byar på landsbygden går då samman och skapar ett samhällscenter där de kan tillgodose grundläggande behov. Samhället kan därmed lyftas inom en rad olika områden som alla täcks av FN:s hållbarhetsmål.

I år kan din julgåva möjliggöra en bättre framtid för dem som nås av vårt utvecklingssamarbete. Kortfattat innebär din gåva att du är med och bidrar till att skapa självförsörjande samhällen, där fler barn, kvinnor och män kan få tillgång till hälsovård, rent vatten, utbildning och elektricitet. Tack vare att strategin går upp på att mobilisera lokalbefolkningen, satsar du också på kvinnors ledarskap och flickors rättigheter. Allt kommer helt enkelt med i paketet!

 

 
 
 

Mot självförsörjning

Epicenterstrategin är utformad som ett samarbete mellan befolkningen och Hungerprojektet under en period av cirka åtta år – därefter ska samhällena vara självförsörjande. Då har epicentret den kapacitet och kompetens som krävs för att agera ombud för sin egen utveckling.

Under 2016 uppnådde tre av epicenterna i Ghana – Atuobikrom, Akotekrom och Nsuta-Aweregya epicenter – de mål som som har satts upp för att de ska kunna förklaras som självförsörjande. Detta är en stor framgång för invånarna i epicentrerna, alla anställda och investerare som har samarbetat med dem under tidens gång. Investera i en julgåva hos oss för att bidra till att fler epicenter når självförsörjning!

 
 

Kontakt

Har du frågor om att julinvestera i Hungerprojektet? Kontakta oss gärna!

ProfilbildtillhemsidanMalin6-150x150

Malin Flemström
malin.flemstrom@hungerprojektet.se
0703-576824