Hungerprojektet söker driven fundraiser som vill göra skillnad

Söker du efter en ny spännande utmaning? Drivs du av att göra skillnad? Hungerprojektet är en global organisation som arbetar med att avskaffa hunger och fattigdom. I Sverige arbetar vi främst med insamling till våra globala program från företag, stiftelser och privatpersoner. Hungerprojektet växer och behöver förstärka teamet med en driven företagsfundraiser i Stockholm.

Som företagsfundraiser kommer du att ha huvudansvar för vår insamling från företag.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  •      Vårda och utveckla relationerna med befintliga företagsgivare
  •      Söka upp och bearbeta nya företagsgivare och samarbetspartners
  •      Ansvara för nätverksträffar, event och andra typer av externa samarbeten
  •      Ansvara för vårt kundvårdspaket mot företag

Vi vill att du:

  •      Har arbetat som fundraiser/Key Account Manager, gärna på en ideell organisation
  •      Har högskoleexamen inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, marknadsföring eller liknande
  •      Har ett etablerat nätverk i Stockholmsområdet som kan leda till insamling/samarbeten
  •      Är van vid att arbeta självständigt och trivs med att ta eget ansvar och initiativ
  •      Har erfarenhet av att arbeta i CRM-system
  •      Talar och skriver flytande svenska och engelska

Vem vi söker
Vi tror att du är en positiv och energisk person som drivs av att göra skillnad. Du har en god social förmåga, är kommunikativ och gillar att träffa nya människor i ditt arbete. Du är intresserad av och insatt i CSR och hållbarhetsfrågor. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att leda projekt och arrangera event, och är duktig på att skapa långvariga kundrelationer. En del av ditt arbete kommer bestå av att hålla föredrag och prata om Hungerprojektet i olika sammanhang så det är en stor fördel om du är en engagerande och skicklig talare. Du är driven, målmedveten och strukturerad i ditt arbete. Det är även ett plus om har du arbetat inom ideell sektor tidigare och har internationell erfarenhet. Du tar egna initiativ men ser också till att genomföra och slutföra det du påbörjar.

Vi erbjuder
Vi kan erbjuda ett otroligt spännande, givande och roligt arbete där du får vara med och göra verklig skillnad. Vi är ett relativt litet team på 6 personer i dagsläget, således kommer du att bli en av nyckelpersonerna i organisationen. Du rapporterar direkt till vd. Du har stora möjligheter att påverka hur dina arbetsdagar ser ut, vi tillämpar frihet under ansvar. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling och möjlighet att besöka vår programverksamhet och uppleva den skillnad vi gör på plats. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler i Hammarby Sjöstad. Resor inom Sverige och utomlands förekommer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tillträde senast 1 september men gärna tidigare om möjligt.

Intresserad?
För frågor om tjänsten, kontakta Ylva Predan, HR ansvarig, på ylva.predan@hungerprojektet.se eller 0702 933 200

Om du tycker att tjänsten passar dig, skicka cv och personligt brev till ylva.predan@hungerprojektet.se senast 28 april. Vi planerar att hålla intervjuer första veckan i maj och kontaktar intressanta kandidater löpande, i takt med att vi får in ansökningar.

Om Hungerprojektet
Hungerprojektet är en ideell organisation som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom. Vår vision är en värld fri från hunger och fattigdom, där alla människor lever ett hälsosamt, meningsfullt och värdigt liv som de själva har makt över. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker vi människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Hungerprojektet jobbar alltid i partnerskap med människor som lever i hunger och fattigdom. Målet är att de ska bli självförsörjande och att vi inte längre ska behövas. Vi arbetar globalt och driver program i 12 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. I Sverige jobbar vi med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen. Våra svenska kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det globala huvudkontoret ligger i New York. Där samordnas de globala aktiviteterna, informationen och finansiella medlen. Hungerprojektet har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.