Sommarhälsning

Sommaren står för dörren och med den en härlig tid av lata, lediga sommardagar, spännande semesterresor och tid med nära och kära. Det är också en tid för oss på Hungerprojektet att gå ner i varv och återhämta oss, för att komma tillbaka med full kraft inför hösten.

Det händer mycket i Hungerprojektet, både nationellt och globalt. Mest stolta är vi över att ytterligare 13 epicenter i de afrikanska programländerna förra året nådde självförsörjning. Det innebär att tiotusentals kvinnor, män och barn nu själva leder sin utveckling bort från fattigdom och hunger, till en framtid där barnen får gå i skolan, äter en mer varierad kost, får tillgång till hälsovård och växer upp i ett hem där pojkar och flickor är lika mycket värda. I en tid där kvinnors och flickors ställning utsätts för hårda prövningar globalt, är det med oerhörd stolthet jag ser hur Hungerprojektets ledarskapsprogram bidrar till att skapa fler starka, kvinnliga förebilder.

Detta hade aldrig varit möjligt utan Ditt stöd! Det går att göra skillnad, oavsett hur stort eller litet bidraget är. Vi vill särskilt tacka Dig som har valt att bli månadsgivare hos oss och vi hoppas att många fler väljer att bidra på detta sätt.

Med denna hälsning vill jag också tacka för mig och berätta att jag kommer att lämna Hungerprojektet under sommaren. Det har varit fem fantastiska, givande och enormt utvecklande år som vd för organisationen. Det är med varm hand jag lämnar över till Helena Norder, som idag är styrelseledamot och som kommer att bli tillförordnad vd när jag lämnar. Helena har speciellt utmärkt sig som grundare av Det Goda Nätverket, ett volontärnätverk som står bakom flera av Hungerprojektets mest framgångsrika insamlingskampanjer de senaste åren.

Jag önskar Dig en riktigt skön sommar!

Vänligen
Sara Wettergren, vd Hungerprojektet

Skriv en kommentar