Så minns vi Danny Kohn

Det är med sorg i hjärtat vi meddelar att Danny Kohn har lämnat oss och Hungerprojektet efter en lång tids kamp mot cancern.

Som kollegor till Danny under många år i Hungerprojektets styrelse minns vi honom som en knivskarp och principfast analytiker med stor integritet. Han var något av vår chefsideolog och uttalade sin mening utan några förskönande omskrivningar, men bakom den ibland kärva fasaden fanns stor empati och generositet. Han var sina vänners vän.

Danny engagerade sig i Hungerprojektet i början av 1980-talet och var organisationen trogen livet ut. Hans lojalitet gentemot Hungerprojektets vd Joan Holmes, som ledde den globala organisationen i flera decennier, fick honom att styra svenska Hungerprojektet på rätt kurs.

När 90-konto blev aktuellt, var det den tekniskt briljante Danny som såg till att lägga upp system för den ekonomiska redovisningen. Även senare var Dannys insatser för redovisningen absolut ovärderliga.

Under alla dessa år har Danny även varit en stor investerare. Han var en person som verkligen trodde på och gav allt för en värld fri från hunger och fattigdom.

Vill du hedra minnet av Danny – ge ett bidrag, stort eller litet, till Hungerprojektet.

/Nuvarande och tidigare ledamöter i Hungerprojektets styrelse samt många andra volontärer

En kommentar på “Så minns vi Danny Kohn

  1. elisabeth wahlstedt 6 april, 2018 kl 17:53 - Svara

    Hej!
    riktigt tråkigt att höra

Skriv en kommentar