Programhandläggare sökes

Hungerprojektet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som verkar för noll hunger och fattigdom. Vi arbetar globalt och driver program i 12 länder i Afrika,
Latinamerika och Asien. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker vi människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. I Sverige jobbar vi med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen. Läs gärna mer på hungerprojektet.se.

Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en programhandläggare som ska arbeta med utveckling av våra institutionella samarbeten och koordinera program såväl som söka finansiering av större projekt.

Ditt uppdrag
Som programhandläggare är ditt övergripande ansvar att maximera de långsiktiga intäkterna från institutionella givare i linje med Hungerprojektet Sveriges insamlingsstrategi. Detta innebär dels att vårda och utveckla befintliga relationer, dels att aktivt identifiera och bearbeta nya potentiella samarbetspartners inom den institutionella sektorn. Du kommer också att ansvara för något eller några av våra program gentemot såväl den investerande institutionen som vår lokala organisation i programlandet. Ett led i arbetet med att öka intäkterna är att systematiskt öka kännedomen om Hungerprojektets verksamhet och att positionera oss som en ledande förespråkare för Community Led Development, CLD, och söka allianser inom NGO sektorn med likasinnade. En annan viktig del i detta arbete är att kontinuerligt utveckla våra interna processer och verktyg mot ökad effektivitet såväl som ökad kvalitet.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för något eller några investerare/pågående program samt genomföra
  fältbesök för uppföljning och planering av program och projekt
 • Tillsammans med programansvarig internationella program ansvara för att utveckla
  den institutionella insamlingen genom att hitta nya bidragsgivare, samarbetsformer,
  allianser och metoder
 • I samarbete med programansvarig internationella program skriva ansökningar,
  rapporter och utvärderingar kopplade till institutionella givare, företag och stiftelser
  med liknande krav
 • Bevaka den institutionella sektorn; vilka aktörer som finns samt hur andra NGOs
  bedriver institutionell insamling i jakt på ”best practice” metoder
 • Nätverka och medverka vid relevanta externa möten och träffar

Vi söker
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, inom t.ex. statskunskap, global utveckling eller mänskliga rättigheter och minst tre års erfarenhet av motsvarande arbete. Vi ser gärna att du arbetat i en insamlingsorganisation med internationell verksamhet och
med projektfinansierad verksamhet. Du har erfarenhet av att utforma eller utvärdera underlag för ansökningar till stiftelser, myndigheter och organisationer.

Som person är du kommunikativ och bra på att bygga relationer. Du har god skriftlig och numerisk förmåga och kan därför skapa professionella och engagerande ansökningar och
rapporter. Vidare är du strukturerad och noggrann, självgående, driven och prestigelös. Då arbetsplatsen är liten är de personliga relationerna särskilt viktiga och vi vill att du liksom vi värdesätter en god gemenskap med dina kollegor. Vi har en ambition att växa och behöver därför anpassa verksamheten till vad som sker i omvärlden så vi söker dig som vill med oss på denna utvecklingsresa.

Hungerprojektet välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga, etnisk eller religiös tillhörighet. Detta är en tillsvidaretjänst placerad i Stockholm. Tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan som du märker med ”Programhandläggare” och skickar till
silvia.ernhagen@hungerprojektet.se senast den 26 februari.

Denna rekrytering gör vi med interna resurser och önskar därför inte att bli kontaktade av
rekryteringsfirmor, tack.

Skriv en kommentar