Från höger: Suzanne Frindt, Suzannes man Dwight, Åsa Skogström Feldt och Samuel Afrane, landschef för Hungerprojektet i Ghana. Bilden togs i samband med en investerarresa till Ghana juli 2016.

Ny global vd

Suzanne Frindt har utsetts till ny vd för globala Hungerprojektet. Detta efter att nuvarande vd Åsa Skogström Feldt har meddelat att hon kommer att lämna sin post och flytta tillbaka till Sverige under sommaren. Suzanne Frindt har över 25 års erfarenhet av ledarskapsfrågor och är mångårig investerare i Hungerprojektet. 

“Suzannes passion för Hungerprojektet, kombinerat med hennes erfarenhet inom ledarskap, kommer att stötta Hungerprojektet att ta sig till nya höjder”, säger Åsa Skogström Feldt.

Under Åsas ledning har globala Hungerprojektet tagit flera viktiga steg framåt för att kunna nå målet om noll hunger och fattigdom till 2030. Vi har framgångsrikt fullföljt samarbetet med 15 epicenter, som nu är självförsörjande, och har satt målet att 80% av våra epicenter ska vara självförsörjande till 2020, givet att vi har full finansiering. Vi har även startat en global rörelse för utvecklingsprogram som sätter människorna själva i förarsätet, med 42 medlemsorganisationer globalt (och totalt 4 miljarder USD i budget) samt 16 nationella samverkansgrupper, i bland annat Malawi, Holland, Storbritannien och Benin.

Åsa har utvecklat organisationen och satt en typiskt svensk prägel, med en platt organisation och ett coachande ledarskap. I ett blogginlägg på Hungerprojektets globala hemsida kan du läsa Åsas reflektioner från hennes tid som global vd. Vi hälsar Åsa välkommen hem till Sverige och ser fram emot att ha henne som investerare och förespråkare för våra frågor på hemmaplan.

 

Skriv en kommentar