Hungerprojektet, Etiopien, Epicenterstrategin, Investera, Investerarresa, roi:recruit

Investerarresa till Etiopien

”Förr i tiden hade kvinnor inte tillgång till mikrolån och liknande resurser. Nu har kvinnor rättigheter. Vi har självförtroende. Vi är så tacksamma för hur Hungerprojektet har stöttat oss, fördelarna vi har fått är enorma!” säger Kadeesha, som bor i Wurib epicenter utanför staden Wolkite i Etiopien.

Det är svårt att lämna Etiopien oberörd. Efter en vecka med besök vid Hungerprojektets epicenter Mesqan, Wurib och Enemore är både vi i personalen och våra investerare märkbart rörda av alla möten med starka ledare och av all framtidsoptimism. Etiopien bubblar. Det byggs hus och vägar, människor är i rörelse. Trots den ständiga aktiviteten riskerar flera områden att lämnas bakom. Fattiga områden på landsbygden där människor livnärt sig på jordbruk under tusentals år. I dessa regioner driver Hungerprojektet program enligt epicenterstrategin, som är vår utvecklingsstrategi för Afrika.

Sista veckan i februari åkte gruppen med drygt femton personer ner från Sverige för att besöka Hungerprojektets program söder om huvudstaden Addis Abeba. Under några intensiva dagar hann vi besöka tre av våra fem epicenter, och möta otroliga människor och samhällen som är på god väg att avskaffa sin egen hunger. Niclas Wate är en av deltagarna på resan. Han är vd på rekryteringsföretaget Roi Rekrytering, som investerar i Hungerprojektet.

”Jag är oerhört glad att jag valde att åka på den här resan”, säger Niclas. ”Det var spännande att konkret se hur de pengar som Roi Rekrytering investerat används. Ingen upplevelse kan mäta sig med att se hur någon lyft sig ur fattigdom med egen kraft. Man ser stoltheten i ögonen hos Hungerprojektets partners. Det enda som behövdes var ett litet lån och utbildning.”

På planet hem känner jag mig fylld av energi och framtidstro. Efter en vecka i 25-gradig värme och med så många leenden känns inte Hungerprojektets uppdrag lika utmanande. Våra partners är på god väg att avskaffa sin egen fattigdom, en dag i taget.

Katja, Kommunikatör och fundraiser på Hungerprojektet

Läs mer om vårt arbete i Etiopien
Vill du att ditt företag investerar i en värld fri från hunger? Läs mer!

Skriv en kommentar