Investerarresa till Ghana

Under 2017 har Hungerprojektet arbetat med att engagera företag i vårt arbete i Ghana genom att tillhandahålla ett unikt sätt för företag, dess medarbetare och kunder att få insikt och närhet till ändamålet. Aktiviteterna vid Mem-Chemfere epicenter i Ghana finansieras idag genom investeringar från Hammer & Hanborg, Millstonegroup, WebManuals och Thurne Teknik. Christina Hammer, medgrundare till Hammer & Hanborg, berättar om sina reflektioner från resan och om varför de valt att investera i Hungerprojektet. 

"För en vecka sedan kom jag varm i hjärtat tillbaka från en dryg veckas investerarresa med Hungerprojektet till Ghana i Västafrika. Kan inte säga annat än att jag är imponerad av det arbete som Hungerprojektet gör där nere. Vi besökte flera epicenter som befinner sig i olika utvecklingsskeden. Två av dem firade stolt sin självförsörjning, vilket innebär att de nått de mål som ställts upp och nu kan stå på egna ben.  

Det jag främst berördes av var stoltheten och engagemanget hos människorna. Och då särskilt hos kvinnorna. Jag fick höra flera personliga historier om vad Hungerprojektet betytt i form av egna företag, förbättrad sjukvård, ökad självständighet för kvinnor och förbättrade levnadsvillkor i stort.  

Jag såg också den respekt som Hungerprojektets medarbetare på plats visade för människorna ute i byarna. Och det oförtröttliga och långsiktiga arbetet det gör i en process som kan ta många år men som ändå hela tiden rör sig framåt. 

Skälet till att vi valde Hungerprojektet är tron på människans inneboende kraft att förändra sin situation och att fokus är att öka kvinnors självförtroende och ge dem mer makt. Det ligger väl i linje med vår filosofi som kvinnliga entreprenörer i en organisation som praktiserar självledarskap. 

Nu har jag sett att det fungerar i praktiken och känner mig än mer övertygad om att det är helt rätt för oss att stödja just Hungerprojektet. Jag ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare följa projektet att om två år åka till ”vårt epicenter” när de firar sin självförsörjning. Det kommer att kännas stort."

Vill du veta mer om våra företagssamarbeten?

Skriv en kommentar