Internationella kvinnodagen

Den 8 mars uppmärksammar vi internationella kvinnodagen. År 2017 känns det mer aktuellt än någonsin att stå upp för kvinnors rättigheter med tanke på hur året har börjat:

Det är lätt att känna sig uppgiven. Men till alla er som värnar om kvinnors rättigheter – det finns hopp!

Inom Hungerprojektets program finns många starka och modiga kvinnor som står upp för sina rättigheter varje dag. Kvinnor som stoppar barnäktenskap, kämpar mot våld i hemmet och sprider kunskap som förebygger tonårsgraviditeter

Låt dessa kvinnor inspirera dig, och hjälp oss att stötta fler kvinnor som dem - de behöver ditt stöd mer än någonsin. Läs deras berättelser nedanför.

Shapla Banu stoppade sitt eget barnäktenskap

Shapla från Bangladesh var nära att bli bortgift som 13-åring. En dag efter skolan kom hon hem till förberedelserna av sitt eget bröllop. Med stort mod och med hjälp av lokala ledare lyckades Shapla stoppa äktenskapet. 

Läs hela Shaplas berättelse här 

Rita Korley förhindrar tonårsgraviditeter

Rita Korley i Ghana kämpar för att förhindra tonårsgraviditeter och spridning av HIV i sin by. Eftersom 3–4 flickor i hennes by var gravida när de gick ut grundskolan bestämde hon sig för att sprida kunskap om familjeplanering. Hennes arbete har gett resultat!

Läs hela Ritas berättelse här 

Khusboon Khatoon kämpar mot våld i nära relationer

Som lokal ledare i sitt byråd i Indien jobbar Khusboon för att förebygga våld i nära relationer. Khusboon har bland annat genomfört en omfattande undersökning i sin valkrets och tagit flera fall till rätten.

Läs hela Khusboons berättelse här 

Vill du stötta kvinnor som Shapla, Rita och Khusboon?

Ge en gåva via swish

Din gåva riktas till Hungerprojektets arbete med kvinnors ledarskap och hjälper oss att stötta fler kvinnor som Shapla, Rita och Khusboon.
Swish-nummer: 123 9019977

Bli månadsgivare

Vill du stötta vårt arbete långsiktigt? Bli månadsgivare så tar du ställning för kvinnors rättigheter varje månad! 

Tack för ditt stöd!

Skriv en kommentar