Hungerprojektets vd Sara Wettergren under Almedalsveckan 2014

Hungerprojektet på MR-dagarna

MR-dagarna (Mänskliga Rättigheter-dagarna) är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Under tre dagar samlas en mängd olika aktörer som arbetar för mänskliga rättigheter. Årets tema är ‘Det handlar om dina rättigheter’. En rad rättigheter såsom exempelvis rätten till bostad, hälsa, utbildning och asylrätt kommer att diskuteras. Vilka metoder kan användas för att förverkliga dem och vilka är utmaningarna? Vilka goda exempel finns det lokalt och globalt och vad kan vi lära av varandra?

Kom och besök oss i vår monter!

Hungerprojektet kommer finnas på plats under alla tre dagar (17-19/11), redo att svara på frågor och prata om rättigheter. I vår monter kan du också titta på vår fotoutställning om flickors rättigheter.

Du kan också passa på att besöka vårt projekt Flickaplattformen, som vi delar monterplats med. Flickaplattformen är samlingspunkten för alla aktörer som arbetar med att förbättra och stärka unga tjejers position i samhället.

OBS! Det är fri entré alla dagar till monter-avdelningen.

Du är också välkommen på vårt miniseminarium:

Lika för alla? Den dubbla diskrimineringen av flickor
Under MR-dagarna håller vi en gratis föreläsning där vi berättar mer om vårt arbete för flickor i Bangladesh.

Hungerprojektets vd Sara Wettergren kommer inleda med att presentera organisationen, och hur vi arbetar. Därefter följer en kort förklaring av vad dubbel diskriminering av flickor innebär, vilket också exemplifieras med hjälp av en kort film. Sara delar sedan med sig av både positiva och negativa erfarenheter från vårt arbete i Bangladesh. Efter detta öppnar vi upp för frågor från publiken.

Tid och plats:
18/11 14.30 – 15.00
Stora scenen, Malmö Live
Ingen anmälan krävs – Begränsat antal platser

OBS! Frågor kan redan under torsdagen samt under fredag förmiddag smsas eller mailas in till Sarali Hall Lindqvist på:

Mobil: 0705 – 35 76 89

Mail: praktikant.malmo@hungerprojektet.se

Skriv en kommentar