Från en stark kvinna till en annan

Möt Karin Volo – grundare till nätverket COIN (Circle of Influence Network) och en av Hungerprojektets "Unleashed Women".

Många har hört hennes gripande sommarprat om tiden som oskyldigt häktad i San Diego. Idag arbetar Karin Volo som vd på företaget Evoloshen med att utbilda företag inom engagemang, kultur och ledarskap där det handlar om att ta med sig glädjen till arbetsplatsen.

Tillsammans med International Women’s Group (IW), har nätverket COIN nu startat en insamling under Unleashed Women; en global rörelse för kvinnor som vill stötta andra kvinnor att avskaffa hunger och fattigdom i sina samhällen.
– Vi tycker om att stödja olika projekt. Vi har precis lanserat ett nytt mentorskapsprogram för att stötta unga kvinnor i karriären. Det verkade perfekt för oss att också stötta kvinnor globalt genom Unleashed Women, säger Karin Volo.

Karin Volo är övertygad om att kvinnor bör stötta varandra på alla nivåer. Hon menar att kvinnor ser världen på ett annorlunda sätt.
– Instinktivt vill vi vårda och ta hand om varandra. Kvinnor i utvecklade länder kan hjälpa kvinnor i utvecklingsländer att göra deras samhällen bättre men även visa dem att de också kan utvecklas. Det finns så mycket forskning som visar att när kvinnor stärks, så blomstrar deras barn  och deras hem och samhällen fungerar bättre. Det får ringar på vattnet, säger hon.

Varför Hungerprojektet?
– Jag älskar Hungerprojektet! Ni har infrastrukturen på plats för att hjälpa andra och ni gör ett riktigt bra jobb. Det är viktigt att ansluta sig och stödja varandra genom såna här projekt.

Är du, dina kollegor, dina vänner eller din partner intresserade av att bli del av Unleashed Women?

Skriv en kommentar