Dags att #hjärtavärlden

Tillsammans med 50 andra organisationer lanserar vi nu valmanifestet #hjärtavärlden. Vi vill visa styrkan och engagemanget som ligger bakom internationella utvecklingsfrågor och vikten av att de diskuteras i årets valrörelse.

Svensk politik påverkar människor i andra länder. Därför vill vi att valet 2018 ska handla om hur vi skapar en hållbar, fredlig och rättvis utveckling, där all politik sätter mänskliga rättigheter först när intressekonflikter uppstår. Annars kan vi inte uppnå de de Globala målen till 2030.

Till exempel kräver #hjärtavärlden att politiker:

  • Står upp för människors rätt att organisera sig
  • För en hållbar och rättvis utveckling till år 2030
  • Arbetar för att minska våra klimatpåverkande utsläpp
  • För en verkligt feministisk utrikespolitik

Att världen har en plats i valrörelsen är en åsikt som många delar. En ny Sifo-undersökning visar till exempel att 8 av 10 vill att politiker ska diskutera mänskliga rättigheter, miljö och klimat i årets valrörelse.

Hungerprojektets vision är en värld utan hunger och fattigdom, men utan rätt politisk engagemang i utvecklingsfrågor kan vi inte nå dit. Därför vill vi, tillsammans med 50 andra organisationer och hundratusentals medlemmar, att hållbar global utveckling ska få en plats i årets valrörelse. Vi är många och olika, men förenas i arbetet för en mer mänsklig och hållbar värld. Vi väljer att #hjärtavärlden. Gör det du också! Läs mer på hjartavarlden.nu.

 

I plattformen CONCORD Sverige arbetar vi tillsammans för en politik som gör världen bättre.

 

Skriv en kommentar