Foto: Magnus Sandberg

5 miljoner från PostkodLotteriet

Den 14 mars arrangerade PostkodLotteriet sin årliga utdelningsfest på Berns i Stockholm. För femte året i rad står Hungerprojektet som en av förmånstagarna. Av den totala potten på 1,1 miljarder går 5 miljoner kronor till vårt arbete för att avskaffa hunger och fattigdom.

“PostkodLotteriets medel innebär bland annat att vi kan hjälpa fler kvinnor att bli framgångsrika entreprenörer, få fler flickor att gå i skolan, motverka barnäktenskap och öka matsäkerheten för familjer på den afrikanska landsbygden. Vi vill verkligen tacka alla postkodslotteriköpare som gör detta möjligt,” säger Sara Wettergren, vd för Hungerprojektet.

Sedan Hungerprojektet började få medel från PostkodLotteriet har vi mottagit 31 miljoner kronor. Totalt har PostkodLotteriet fördelat 7,2 miljarder kronor till förmånstagarna sedan starten 2005. Stort tack till Svenska PostkodLotteriet, och till alla er som köper lotter!

PostkodLotteriets medel går till epicenterstrategin – Hungerprojektets metod för samhällsutveckling på den afrikanska landsbygden. Lär dig mer om hur Hungerprojektet arbetar i Malawi med stöd av PostkodLotteriet i klippet nedan.

Skriv en kommentar