Aktiegåva

Aktiegåva

Investera din aktieutdelning i Hungerprojektet så ger du mer med samma summa! Privatpersoner i Sverige som äger börsnoterade aktier kan ge bort sina aktieutdelningar utan att betala skatt. Sedan några år tillbaka kan även delägare i fåmansbolag göra detsamma. Såhär går du tillväga för att investera din aktieutdelning i jordens bästa affärsidé:

Aktieutdelning från börsnoterade bolag

1. Bestäm vilka aktier du vill investera aktieutdelningen ifrån

2. Gör Hungerprojektet till gåvomottagare genom att ladda ner och fylla i dina uppgifter i blanketten ”Aktieutdelning gåvoblankett”.

3. Lämna blanketten på ditt bankkontor. Det innebär att du öppnar ett nytt VP-konto i ditt eget namn men med Hungerprojektet som gåvomottagare. Banken kan då dela ut din investering till Hungerprojektet.

4. Skicka gärna ett mail till oss om att du registrerat Hungerprojektet som gåvomottagare så vi vet att vi väntar på din investering. Banken anger inte avsändare vid utdelningen. Maila investera@hungerprojektet.se

Vill du ge din aktieutdelning från fåmansbolag? Läs mer här.

Att tänka på vid aktiegåvor:

För att slippa skatt måste pengarna skänkas innan beslutet om utdelningens storlek fattas på bolagsstämman och dessutom i god tid för bankernas handläggning, vilket i praktiken innebär att du behöver lämna in blanketten till ditt bankkontor redan i början av mars varje år.

När du har registrerat Hungerprojektet som gåvomottagare gäller det tills vidare, men kan ändras eller avanmälas när som helst på din begäran.

Mer information om hur det går till att investera aktieutdelning hittar du via FRII.

Du kan också vända dig till Skatteverket eller höra av dig till oss på investera@hungerprojektet.se eller 08-7352330.